• Over Het Veer

    Achter de schermen bij Het Veer

Ontdek alles over de holding Het Veer

Wie zijn we? Wat doen we? Waar gaan we heen?

Wie zijn we?

Maak kennis met de mensen achter Het Veer, met onze bestuurders en hun rol in de holding en de deelbedrijven.

Wie is wie?

Privacy Statement

Dit Privacy Statement legt uit wat we met uw gegevens doen en is van toepassing op de registratie en verwerking ervan.

Lees ons Privacy Statement.

Het verhaal begint in 1979

‘Het Veer’ kent een idyllisch achtergrondverhaal. Aan de oevers van de Leie verzorgde de familie Vandoorne in lang vervlogen dagen een overzet. De veerboot bracht mensen veilig van de ene oever naar de andere. Jarenlang, door weer en wind, was het veer een brug, een haven, een houvast. Het veer was een betrouwbare verbinding. En dat is het nog steeds, tot op de dag van vandaag.

Lees meer over onze geschiedenis

Sailing on Blue Oceans

Sailing on Blue Oceans: het idee is van oudsher de drijvende kracht achter de groep Het Veer. Onze leidraad is de blauwe oceaan: het scheppen van een ongerepte plaats waar elk van onze bedrijven ongehinderd de wateren kan bevaren. Waar het water niet is vertroebeld door bittere concurrentie. Een vrij te bevaren plaats. Het staat voor innovatie kiezen, de eigen niche bevaren en zo nieuwe mogelijkheden scheppen.

Onze bestuurders aan het woord:

Met name sinds 1995 zijn we expansief gegroeid. Dat is vooral te danken aan de strategische beslissing om zoveel mogelijk onafhankelijk te zijn van multinationals.

Sophie Vandoorne
Sophie VandoorneAfgevaardigd Bestuurder, Het Veer.

We staan voor innovatie: in 2014 haalden we 98% van de omzet met een product dat we het jaar voordien ontwikkeld hadden.

Rik Vandoorne
Rik VandoorneBestuurder, Het Veer

We zijn een jong, dynamisch, modern bedrijf, met hoogtechnologische producten, vooral kwalitatieve én veilige producten.

Andy Lava
Andy LavaBestuurder, Het Veer