1979

Oprichting Deba

Opgericht in 1979, is Deba sindsdien een toonaangevende naam in de installatie van middenspanningsinstallaties, variërend van 3 tot 24 kV, zowel voor binnen- als buitenopstelling. Met een constante focus op kwaliteit en innovatie heeft Deba zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de marktleider in België.

1984

Oprichting Het Veer

Het Veer werd formeel boven de doopvont gehouden in 1984. Daarna volgden heel wat schepen die mee de vloot zouden versterken.

1993

Overname Lakkerij Vandereyt

Lakkerij Vandereyt is gestart in 1983 en overgenomen door Het Veer in 1993. Ondertussen herdoopt tot V coat en uitgegroeid tot een specialist in oppervlaktebehandeling en poedercoatings.

1997

Start Cotrabel

Verscheidende middenspanningsopstellingen hebben een transformator nodig. Cotrabel levert zowel transformatoren met droge giethars als oliedristributietransformatoren.

2003

CDC - Cabines De Ciney

Gespecialiseerd in de fabricatie van betonnen prefab behuizingen. Gestart in functie van betonnen cabines voor middenspanningscellen, maar later sterk gediversifieerd.

2010

Activiteiten Deba worden opgesplitst

Geboorte van SGC - SwitchGear Company, Mevoco, Deba Facility en Deba Ningbo.

2018

Afsplitsing Femaco

Een volledige in-house en op maat gemaakte verwerker van plaatwerk en metalen staven.

2019

Overname Robby

Gestart in 1974 als schrijnwerkerij voor de voedingssector is Robby op vandaag uitgegroeid tot dé partner bij uitstek voor metaal en inox maatwerk, ook in combinatie met andere materialen zoals glas, steen, hout, …

2021

Overname Van Os - Duracoat

Als laatste in de vloot opgenomen is Van Os - Duracoat. Tot op vandaag uitgegroeid tot een specialist in oppervlaktebehandeling en corrosiewerende coatings.

Privacy Preference Center