1979

Oprichting Deba

Sinds de opgerichting in 1979 is Deba een toonaangevende naam in de installatie van middenspanningsinstallaties, variërend van 3 tot 24 kV, zowel voor binnen- als buitenopstelling. Met een constante focus op kwaliteit en innovatie heeft Deba zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de marktleider in België.

1984

Oprichting Het Veer

Het Veer werd formeel boven de doopvont gehouden in 1984. Daarna volgen heel wat schepen die mee de vloot versterken.

1993

Overname V coat

Lakkerij Vandereyt is gestart in 1983 en overgenomen door Het Veer in 1993. Ondertussen herdoopt tot V coat en uitgegroeid tot een specialist in oppervlaktebehandeling en poedercoatings.

1997

Oprichting Cotrabel

Verscheidende middenspanningsopstellingen hebben een transformator nodig. Cotrabel levert zowel transformatoren met droge giethars als oliedristributietransformatoren.

2003

Oprichting CDC

Gestart in functie van betonnen cabines voor middenspanningscellen, maar later sterk gediversifieerd. CDC is op heden gespecialiseerd in de fabricatie van betonnen prefab behuizingen.

2010

Afsplitsing activiteiten Deba

De geboorte van SGC - SwitchGear Company, Mevoco, Deba Facility en Deba Ningbo.

2018

Afsplitsing Femaco

Een volledige in-house en op maat gemaakte verwerker van plaatwerk en metalen staven.

2019

Overname Robby

Gestart in 1974 als schrijnwerkerij voor de voedingssector, is Robby op vandaag uitgegroeid tot dé partner bij uitstek voor metaal en inox maatwerk, ook in combinatie met andere materialen zoals glas, steen, hout, …

2021

Overname Duracoat

Als laatste in de vloot opgenomen is Duracoat. Tot op vandaag uitgegroeid tot een specialist in oppervlaktebehandeling en corrosiewerende coatings.

Privacy Preference Center